Een dag zonder internet

      Reacties uitgeschakeld voor Een dag zonder internet

Internet is vandaag de dag niet meer weg te denken. Voor een groot deel van de wereld is het zelfs een eerste levensbehoefte geworden, want het wordt overal voor gebruikt. Vaak is het voor studenten iets noodzakelijks, omdat alles gedaan wordt via het internet vandaag de dag. Voor bedrijven geldt eigenlijk precies hetzelfde, want veel bedrijven hebben een hoop informatie in de cloud staan wat er voor zorgt dat het noodzakelijk is om een constante internetverbinding te hebben, want zonder internet verbinding is het dan onmogelijk om bij de bestanden te komen die opgeslagen zijn in de cloud.

Naast de kantoren die veel gebruik maken van het internet zijn er ook nog een hoop andere bedrijven die niet meer zonder kunnen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hotels. Van hotels wordt tegenwoordig verwacht dat je, tegen betaling of gratis, gebruik kunt maken van een wifi verbinding. Hotel wifi is dus eigenlijk iets wat sowieso inbegrepen moet worden bij de hotels. 10 jaar geleden was het nog niet zo vanzelfsprekend dat een hotel wifi aanbood, maar vandaag de dag is dat wel anders.

Retail wifi bedrijven maken ook gebruik van het internet om bij databases te kunnen komen. Vooral de bedrijven van een grote keten hebben hier baat bij. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zien of een andere vestiging een product wel op voorraad heeft.

Internet maakt daarom tegenwoordig een groot deel uit van ons leven en is niet meer weg te denken. Iedereen maakt er gebruik van en op vrijwel elke plek waar je bent kun je wel een draadloos netwerk vinden. Zo is het tegenwoordig ook niet meer raar om gebruik te kunnen maken van een wifi verbinding in bijvoorbeeld de trein of de bus. Het is eerder raar als je er geen gebruik van kunt maken. Ontwikkelingen ontwikkelen zich in een rap tempo.

http://www.optinet.nl