CDV INFO
Image default
Bedrijven

Bijles voor middelbare scholieren – Scriptium helpt

Het is niet meer weg te denken uit het middelbaar onderwijs: bijles. 33% van de leerlingen komt in aanraking met een bijlesdocent tijdens het middelbare schoolproces. Wij vroegen ons af hoe dat kan en waar die leerlingen precies naartoe gaan. We spraken met Oscar van Scriptium, een onderwijsbureau dat sinds kort bijles aanbiedt.

 

Vraag 1: Wat is de visie van Scriptium op bijles voor middelbare scholieren?

Die is heel duidelijk en eenduidig: bijles is noodzakelijke ondersteuning voor middelbare scholieren om hun middelbaar onderwijs op een goede manier af te sluiten. De druk op docenten en leraren is ongekend hoog en klassen worden steeds groter. Dat betekent dat lang niet alle leerlingen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Als een leerling om de een of andere reden achter raakt, is het moeilijk bijbenen. Daarom is bijles zo belangrijk. Ook geeft Scriptium hele goede studiebegeleiding.

 

Vraag 2: Hoe werkt bijles van Scriptium?

In principe is onze bijles online. Dat betekent dat we een online bijlesdocent zoeken die via Skype bijles op maat geeft op tijdstippen en datums die passen bij het drukke leven van de scholier. Of het nou gaat om bijles geschiedenis of bijles Nederlands, we hebben voor elk vak een geschikte bijlesdocent. Het gaat om de juiste koppeling: elke leerling heeft een andere leerstijl en andere talenten, het is belangrijk dat het bijlesonderwijs daarop aansluit.

 

Vraag 3: Hoe zorg je dat het bijlesonderwijs op maat gemaakt wordt?

Laten we bijles wiskunde even als voorbeeld nemen. Dat is een vak dat onderdeel is van elk traject op het middelbaar onderwijs en dat bestaat in vele vormen en maten. Het begint al bij het onderscheid tussen bijles wiskunde, bijles wiskunde B, enzovoort. Niet alleen worden er andere wiskundige onderwerpen behandeld per wiskundesoort; er wordt ook nog eens op een andere manier lesgegeven en er wordt meer of minder van de leerling verwacht. Het is belangrijk dat de bijlesdocent daarvan op de hoogte is. Ook kan een bijlesdocent helpen bij een spelling check nederlands van bijvoorbeeld een profielwerkstuk.

 

Vraag 4: Hoe kan een scholier bijles krijgen bij Scriptium?

Het begint allemaal met een aanvraag via onze website. Je kunt via de website opzoeken of we bijles geven voor jouw vak en natuurlijk staat daar ook verdere informatie over hoe het allemaal werkt en wat het kost. Vervolgens gaan wij op zoek naar een geschikte bijlesdocent. Er volgt dan een telefonisch kennismakingsgesprek tussen de scholier, de bijlesdocent en eventueel de ouders. Als het bijvoorbeeld gaat om bijles Engels wordt er ook gesproken over wat precies de moeilijkheden met de Engelse taal zijn en hoe de bijles het beste zou helpen. Daarna is alles rond en kan de bijles beginnen. Er wordt bij ons voorafgaand aan de bijles een offerte opgesteld voor de ouders en er hoeft pas na de bijles aan het eind van elke maand betaald te worden.

https://www.scriptium.nl/

Gerelateerde artikelen

Gevoel van veiligheid

Bijl PR Rotterdam

Prijzen rietendaken