CDV INFO
Image default
MKB

Zadelkruk Rugklachten

Zadelkruk

 

Net zoals de meeste mensen met een kantoorbaan zit ik dagelijks langdurig achter mijn bureau en ben ik intensief bezig met mijn werk. Vaak vele uren achtereen zonder pauze want het werk wat ik doe is belangrijk en moet beslist af. Dit doe ik al jaren met veel plezier en hoop dit nog lang te kunnen blijven doen. Op een dag kreeg ik tijdens het werken wat last van mijn onderrug maar schonk daar eigenlijk in eerste instantie geen aandacht aan. Iedereen heeft weleens een pijntje. Echter toen de pijn regelmatig terugkwam en intensiveerde begon ik wat ongerust te worden. Aan de werkomstandigheden kon het niet liggen want ons bedrijf had veel aandacht besteed aan ergonomisch werken. Zo was mijn bureaublad op precies de juiste hoogte voor mij ingesteld. Ik werkte met een ergonomische muis en toetsenbord en mijn bureaustoel was ook van een goede kwaliteit maar toch…

 

Zadelkruk fysiotherapie

 

Helaas ging de rugpijn niet vanzelf over. Sterker nog uiteindelijk moest ik mij ziek melden omdat verder werken zo niet mogelijk was. Via de huisarts kwam ik bij de fysiotherapeut terecht die mij behandelde en bepaalde oefeningen als huiswerk mee gaf. Tijdens de behandelingen kwam mijn werksituatie ter sprake en vertelde ik vol trots wat ik deed. Werken was tenslotte mijn lust en mijn leven. De fysiotherapeut merkte wel dat ik na al die jaren nog gemotiveerd was en van mijn werk hield. Halverwege het gesprek vroeg hij mij ineens of ik dit werk nog lang wilde blijven doen. Uiteraard wilde ik dat, wat was dat nou voor vraag.

 

Zadelkruk kantoor

 

Mijn fysiotherapeut gaf mij het advies om elke twee uur even 5 á 10 minuten te pauzeren en te bewegen zodat de spieren even los konden komen en ontspannen. Hiernaast adviseerde hij mij om in plaats van een bureaustoel een zadelkruk of zadelstoel te gaan gebruiken. Zadelkrukken hebben door hun ergonomische gevormde zadelzitting namelijk de bijzondere eigenschap dat de gebruiker min of meer wordt gedwongen om in een actieve en natuurlijke houding te gaan zitten en hebben net zoals een bureaustoel wieltjes zodat je je op de werkplek makkelijk kunt verplaatsen zonder op te hoeven staan. Het leek mij helemaal niets zo’n zadelkruk maar wilde het advies van de fysiotherapeut ook niet direct links laten liggen.

 

Zadelkruk kopen

Mijn fysiotherapeut gebruikt zelf ook een zadelkruk en heeft vanuit zijn professie natuurlijk veel kennis van het lichaam en wat de juiste zithouding is. Hiervan overtuigd ging ik op zoek naar een goede zadelkruk die niet al te duur was. Als advies had hij nog wel meegeven om een zadelkruk te kopen bij een bedrijf die hierin gespecialiseerd is en waarop je kunt terugvallen.

 

Het blijkt als je je ergens in gaat verdiepen dat veel meer mensen dan je denkt een zadelkruk gebruiken. Zelfs in mijn eigen familie kwam ik mensen tegen die een zadelkruk gebruikte. De één gebruikte hem voor bij het klussen aan zijn werktafel en de andere is wat moeilijk ter been en hier is de zadelkruk een welkome stahulp bij het eten koken. Inmiddels heb ik een betrouwbaar adres gevonden en maak met veel genoegen gebruik van een zadelkruk op kantoor en ja ik pauzeer ook regelmatig!

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/zadelkruk