CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de mooiste scheepswrakken van de wereld

Wat is er mooier dan een oud scheepswrak? Sommige mensen zeggen dat het net zo spannend is als een archeologische opgraving. Je weet nooit wat je gaat vinden. In dit artikel laten we je de mooiste scheepswrakken van de wereld zien. Misschien inspireren ze je wel om zelf eens op zoek te gaan naar een wrak!

SS Thistlegorm

De SS Thistlegorm is een Brits oorlogsschip dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is gezonken. Het ligt nu onder water in de Rode Zee, vlak off the coast van Egypte. Het schip was geladen met wapens en voertuigen die bestemd waren voor de Britse troepen in Noord-Afrika. De SS Thistlegorm is een populaire duikbestemming en er zijn verschillende tours die je naar het wrak kunnen brengen.

SS Central America

Een ander bekend scheepswrak is de SS Central America. Dit Amerikaanse stoomschip zonk in 1857 tijdens een orkaan terwijl het op weg was van New York naar San Francisco. Het schip was geladen met goud en edelstenen. In 1987 werd het wrak gevonden en er werd een schat aan goud en edelstenen boven water gehaald.

SS Maheno

Een minder bekend, maar niet minder indrukwekkend scheepswrak is de SS Maheno. Dit stoomschip werd in 1935 als toeristisch schip in gebruik genomen en voer tussen Nieuw-Zeeland en Australië. In 1935 strandde het schip op een reef bij Fraser Island in Australië. Het is nu een populaire toeristische attractie en je kunt het wrak bezoeken met een gids.

Panagiotis

Een andere mooie plek om een scheepswrak te bezoeken is Zakynthos in Griekenland. Het eiland heeft een aantal mooie stranden en duikplekken. Eén van de populairste duikspots is het wrak van de Panagiotis. Dit schip zonk in 1980 en ligt nu op een diepte van 30 meter. Het is een populaire plek onder duikers omdat er veel vis is en het wrak goed bewaard is gebleven.

Daarnaast heb je hier ook nog het Shipwreck Beach. Hier ligt een scheepswrak en dit ligt er al sinds 1982. Dit is een populaire plek onder fotografen.

 

http://www.zakynthos.nl