CDV INFO
Image default
Internet

Hoe maak je een Macbook-toetsenbord schoon

 

Apple’s MacBook-ontwerp maakt het gemakkelijk om overal te vervoeren en te gebruiken. Van op kantoor tot in de trein, het valt niet te ontkennen dat ondanks alle inspanningen om een ​​schoon toetsenbord te behouden, het onvermijdelijk het puin van je dagelijkse leven zal verzamelen. Dit artikel laat je zien hoe je een schoon toetsenbord kunt houden, zodat het soepeler werkt en het gloednieuwe Mac-gevoel verlengt.

Je toetsenbord schoonmaken

Hier zijn de do’s en don’ts als het gaat om het schoonmaken van je MacBook-toetsenbord.

Voorbereiding

Je hebt een blikje perslucht nodig en als je een diepere reiniging wilt, gebruik je een pluisvrije doek en desinfecterende doekjes. Dit type reiniging wordt elke 3 maanden of zo aanbevolen.

Voordat je de toetsenbord schoonmaakt, moet je ervoor zorgen dat je de computer loskoppelt van een voedingsbron, alle accessoires verwijdert en afsluit.

Stap 1

Plaats het rietje dat bij de perslucht wordt geleverd. Houd het rietje op een afstand van 2,5 cm van het toetsenbord wanneer je het besproeit om beschadiging van een MacBook-toetsenbord te voorkomen.

Stap 2

Open eerst je MacBook en draai hem ongeveer 75 graden met het scherm naar beneden gericht, en spuit vervolgens de perslucht van links naar rechts in een zigzagbeweging over het toetsenbord.

Kantel het blikje niet ondersteboven, anders komt er vloeistof uit en kan het toetsenbord beschadigd raken.

Stap 3

Draai je MacBook opnieuw, draai hem, zodat het toetsenbord aan de rechterkant zit. Spuit vervolgens in dezelfde beweging op het toetsenbord, draai je MacBook naar de andere kant en herhaal.

Stap 4

U kunt een pluisvrije doek en desinfecterende doekjes gebruiken om oppervlaktevuil te verwijderen. Zorg ervoor dat het doekje niet te nat is en volledig is opgedroogd voordat je de MacBook weer inschakelt. Als je het gedurende 30 minuten in een droge ruimte met ventilatie laat staan, kan dit de zaken versnellen.

De meest voorkomende reden voor een toetsenbord fout is vuil dat zich ophoopt rond de toetsen.

Softwareproblemen kunnen ook van invloed zijn op het toetsenbord. Probeer een MacBook bij te werken naar de meest recente macOS en verwijder de recentelijk geïnstalleerde app, want het is mogelijk dat het toetsenbord niet werkt omdat een nieuwe app het verstoort.

Soms werken MacBook-toetsenborden niet meer omdat ze meer dan alleen een vastzittende toets kapot zijn als het toetsenbordcircuit eronder wordt kortgesloten door water. Als er vloeistof in een MacBook komt, kan dit niet alleen het toetsenbord beschadigen, maar ook het logic board. Als dit het geval is, moet je contact opnemen met een reparatiespecialist voor printplaten.

In 2015 en 2016 introduceerde Apple de toetsenborden met vlindermechanisme. Verschillende leden hebben echter problemen gemeld met toetsen die herhaaldelijk niet werken, en in slechtere scenario’s werken de spatiebalk of de shift-toetsen niet meer. Dit probleem doet zich voor wanneer een stofje onder een sleutel komt, waardoor de sleutel niet kan worden geregistreerd; helaas moet het hele toetsenbord worden vervangen als je het stof/vuil niet kunt verwijderen.

Hoewel Apple de fout erkende en gratis reparaties aanbiedt aan klanten die last hebben van het toetsenbord. Apple heeft op hun website vermeld welk model getroffen is door de storing. Als een MacBook echter niet in de lijst staat, biedt Apple helaas geen reparaties, alleen vervangingen, dus als dat niet is wat je zoekt, moet je contact opnemen met een Apple Repairs-specialist.

Wanneer een nieuw toetsenbord kopen?

Hopelijk hebben de oplossingen in dit artikel voor je gewerkt. Als dit echter niet het geval is en het toetsenbord nog steeds niet reageert, moet je wellicht professionele hulp zoeken, aangezien het repareren van een kapot toetsenbord moeilijk kan zijn.

Er zijn een paar indicatoren dat een toetsenbord het einde van zijn levensduur heeft bereikt:

  • Meerdere toetsen vast/gebroken of meerdere karakters aan het typen. Dit kan een teken zijn van slijtage of overmatige ophoping van vuil en puin.

  • Als een toetsenbord waterschade heeft opgelopen. Vloeistofschade kan ernstig zijn als het in het logic board komt – niet alleen zal een toetsenbord onbruikbaar zijn, meerdere andere componenten zullen defect zijn – voor meer informatie over logic boards, bekijk onze blog !

  • Als je toetsen versleten zijn. Hardhandig bij het indrukken van toetsen? Als je dit doet, zal een toetsenbord in de loop van de tijd onvermijdelijk beschadigen en leiden tot vastzittende en defecte toetsen,

  • Touch Bar is kapot. De touchbar is van vitaal belang op een MacBook-toetsenbord, want het is misschien wel een van de meest unieke functies van de MacBook. Het maakt snelkoppelingen mogelijk en vervangt functionerende toetsen die eerder in het toetsenbord waren opgenomen, en indien defect, is een reparatie noodzakelijk.

  • De printplaat is beschadigd. Een defecte printplaat kan ertoe leiden dat een toetsenbord en veel andere MacBook-componenten niet goed werken. Je kunt ook problemen hebben met het opladen van een apparaat en in het ergste geval wordt een MacBook mogelijk niet ingeschakeld.

Hoe vervelend een kapot toetsenbord ook is, onthoud dat reparaties het beste aan professionals kunnen worden overgelaten om meer schade aan een apparaat te voorkomen. Je kunt altijd proberen verbinding te maken met een extern toetsenbord als snelle tijdelijke oplossing.

Als je bang bent dat het probleem ingewikkelder is dan alleen je toetsenbord, ga dan met je MacBook naar een reparatiespecialist voor printplaten. Onderzoek en diagnose van de printplaat door een professional kan verklaren waarom een MacBook-toetsenbord defect is.

Conclusie

Het regelmatig schoonmaken van een toetsenbord lijkt misschien een alledaagse taak, maar is noodzakelijk om schade aan een MacBook te voorkomen en voortijdige storingen te voorkomen. Als een toetsenbord defect is buiten de procedures thuis, kun je het beste jouw laptop binnenbrengen voor professionele hulp, omdat er complicaties kunnen optreden. Bekijk hier de Medion kortingscode van deze maand.