CDV INFO
Image default
Telefonie

iPhone hoesjes

iPhone hoesjes zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, echter vind ik het eigenlijk raar dat het leven van een smartphone zonder hoesje tegenwoordig niet lang meer is. De mobieltjes van vroeger gingen namelijk jaren mee.

iPhone hoesjes overbodig

Het aanbod in iPhone hoesjes is echt enorm en ik snap het ook wel als ik zie hoeveel mensen een iPhone hebben tegenwoordig. Want de smartphones van tegenwoordig gaan niet meer zo lang mee zonder hoesjes, want het scherm is na een klein stootje vaak al gebarsten. Vroeger hadden wij nog de Nokia, daar kon je bijna alles mee doen voordat het ding kapot ging. En niet alleen de levensduur van de smartphones is ernstig verslechterd, ook de levensduur van de batterijen zijn een stuk minder geworden. Ik heb pas een nieuwe iPhone gekocht en in het begin ging de batterij nog wel langer dan een dag mee, maar inmiddels moet ik het toestel elke dag opladen. Vroeger gingen de batterijen veel langer mee.

Langere levensduur

iPhone hoesjes zouden eigenlijk overbodig moeten zijn. Ik snap natuurlijk wel dat de smartphones van tegenwoordig veel intensiever worden gebruikt, waardoor de kans op schade groter is en de batterij sneller leeg gaat. Toch denk ik wel dat het nog veel beter kan, de vraag is echter in hoeverre smartphone producten daarin geïnteresseerd zijn. Zij hebben er ook baat bij als de klant één keer per jaar of per twee jaar een nieuwe smartphone moeten kopen. Vandaar dat ik niet verwacht dat zij erg veel hun best doen om de levensduur van de smartphones te verlengen.

Grote vraag

Jaarlijks een nieuwe smartphone kopen is haast niet te doen voor de mensen met een modaal inkomen. Zeker als je de nieuwste modellen wilt, dan loopt de prijs al gauw op richting de 700 euro. In mijn ogen een absurd bedrag, maar de prijs wordt natuurlijk gebaseerd op de vraag in de markt. Elk jaar blijkt wel weer dat er meer dan genoeg mensen zijn die wel geïnteresseerd zijn in de nieuwste toestellen en er ook een hoog bedrag voor over hebben.