CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

Hoe kom je thuiswerkers tegemoet?

Hoe kom je thuiswerkers tegemoet?

Na de corona crisis hebben veel medewerkers de voordelen van het thuiswerken ervaren. Minder reistijd waardoor je later uit bed kunt gaan, werk makkelijker af kunnen stemmen op je privéleven en minder gestoord worden door collega’s kunnen redenen zijn voor werknemers om vaker en liever thuis te werken. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat – wanneer jouw medewerkers een dag of een aantal dagen thuis willen werken – dit zo optimaal wordt geregeld? Met deze tips kan het thuiswerken veiliger, makkelijker en beter afgestemd worden.

 

Veiligheid en toegankelijkheid

Het beschermen van (gevoelige) gegevens is ontzettend belangrijk. Om bescherming van informatie te kunnen garanderen is het werken in een beschermde cloud een goede manier om thuis werken mogelijk te maken. Binnen deze cloudoplossingen is het inzetten van Private Servers ook een optie om protectie van data te realiseren. Door het gebruik van een veilige cloud, kunnen thuiswerkers ook makkelijk vanaf een andere laptop of computer bij bepaalde gegevens. Ook het gebruiken van bepaalde software is mogelijk binnen een virtuele beschermde werkplek. 

 

Goede communicatie

In een fysieke werkomgeving is het makkelijk om elkaar snel even aan te spreken. Of het nu tijdens de lunchpauze is, bij het koffiezetapparaat of wanneer je langs iemands werkplek loopt, er zijn genoeg mogelijkheden om een praatje te maken. Online gaat dit natuurlijk een stuk lastiger. Om zo goed mogelijk te blijven communiceren,, is het belangrijk om alsnog virtueel contact te blijven zoeken. Dit kan makkelijk via platformen als Skype, Zoom, Teams en natuurlijke sociale media zoals Whatsapp. Door dit te blijven doen, blijven de lijntjes kort en ontstaan er minder snel misverstanden. Ook ben je als werkgever sneller op de hoogte van persoonlijke situaties van medewerkers. 

 

Comfortabele en ergonomische werkplek

Wanneer je meerdere uren achter je bureau werkt, is het belangrijk om op een goede bureaustoel te zitten. Wanneer er thuis gewerkt wordt, is het goed om dit van tevoren te bespreken. Welke bureaustoel heeft jouw werknemer? Is deze stoel geschikt om veel op te zitten tijdens het werken en is deze stoel zowel afgesteld aan het lichaam van de persoon als aan het bureau? Om rug- nek- en andere lichaamsklachten te voorkomen, is het belangrijk om dit van tevoren goed te regelen. Misschien kan er een stoel opgehaald worden op het kantoor of kan er op een manier tegemoet gekomen worden in de kosten van het aanschaffen van een ergonomische stoel.

Door het inzetten en faciliteren van deze middelen, kan je het werknemers vergemakkelijken om op een productieve manier thuis te werken. 

 

https://www.think4.nl/