CDV INFO
Image default
Zakelijk

Hoe kan ik een factuur maken online?

Facturen zijn enorm belangrijk om te zorgen dat betalingen worden voldaan. Een factuur opstellen en versturen oogt daarnaast erg professioneel. Je kunt op een factuur allerlei belangrijke gegevens plaatsen die de klant nodig heeft om de factuur te betalen. Het is namelijk niet zo netjes om alleen het te betalen bedrag te vermelden. Je kunt eenvoudig een factuur maken online aan de hand van diverse tools die beschikbaar zijn.

Je kunt een factuur al een stuk netter laten ogen door onder andere te vermelden waar de klant precies voor betaalt. Daarnaast zal de klant waarschijnlijk van meerdere bedrijven facturen ontvangen, dus is het overzichtelijker om jouw bedrijfsgegevens op de factuur te vermelden.

 

Wat staat er op een factuur?

 

Een factuur bestaat gewoonlijk uit verschillende onderdelen. Onderaan staan vaak de eigen bedrijfsgegevens. Zo is direct duidelijk van wie de factuur afkomstig is. Bovenaan de factuur benoem je dat het een factuur betreft en voeg je de adresgegevens van de klant toe. Hieronder voeg je vervolgens het factuurnummer en de factuurdatum toe.

 

Ongeveer op het midden van de factuur benoem je de factuurregels de diensten en producten die geleverd zijn met daarachter de prijs, hoeveelheid, de btw en de totaalprijs. Je kunt ervoor kiezen om bij het factuur maken online een inleidende en afsluitende tekst toe te voegen, waarin je bijvoorbeeld de klant kunt bedanken voor de samenwerking, of aanvullende informatie wil geven.