CDV INFO
Image default
Woningen

Een hypotheekinformatie rapport opvragen

Ben jij benieuwd naar de hypotheekinformatie van een bepaald pand? Dan is het goed om te weten dat je deze informatie relatief eenvoudig kunt opvragen! Deze gegevens worden namelijk allemaal geregistreerd in de BAG. Gemeentes zijn zelfs verplicht om gegevens over percelen in de BAG bij te houden. Zo hoeven verschillende bedrijven en gemeentes niet allemaal een eigen database aan te maken en bij te houden. Bovendien maakt het de communicatie tussen verschillende bedrijven en gemeentes ook gemakkelijker. Zo heeft ieder perceel bijvoorbeeld een uniek identificatienummer. Een hypotheekinformatie rapport aanvragen is dan ook vrij eenvoudig dankzij deze basisregistratie. Dat doe je bijvoorbeeld op een website als kadastralekaart.com. Daar kun je de gegevens eenvoudig opvragen. De digitale kaart hier is aan de hand van de gegevens uit het BAG gemaakt. De kadastrale informatie klopt dus en is bovendien actueel. Daardoor is het ook niet onverstandig om die gegevens op te vragen.

Het opvragen van de gegevens

Het opvragen van gegevens via kadastralekaart.com is hartstikke eenvoudig. Veel gegevens kun je al inzien zonder extra te betalen, gratis dus. Wanneer je de hyptoheekinformatie wilt opvragen betaal je een klein bedrag. Dat is net iets minder dan €10. In ruil daarvoor krijg je wel een uitgebreid rapport met daarin de hypotheekinformatie. Voor de eigendomsinformatie geldt overigens hetzelfde. Ook die informatie kun je relatief goedkoop opvragen. Het is dus niet lastig om betrouwbare informatie te vinden over een bepaald pand. Dergelijke gegevens zijn voor ieder pand geregistreerd. Het is dus nooit lastig om deze gegevens te achterhalen.

Ben je dus benieuwd naar de kadastrale informatie van een gebouw? Ga dan naar kadastralekaart.com. Zoek daar het adres op, klik op het perceel en vraag de gegevens op. Zo makkelijk is het! Na het opvragen ervan ontvang je de gegevens en kun je deze inzien.