CDV INFO
Image default
Entertainment

Leren vissen

Tijdens de Corona crisis is het gelukkig in Nederland wel mogelijk om naar buiten te gaan. Daar waar landen om ons heen soms geheel op slot gaan. Zelfs vissen is in Nederland nog mogelijk. Voor de thuiszittende Nederlanders een leuke manier om weer eens een dagje naar buiten te gaan. Langs de waterkant is de kans op het treffen van mensen meestal minimaal. Dus ook voor de erg voorzichtige Nederlanders om ons heen is dit een goed alternatief.

Veel heb je voor het vissen eigenlijk niet nodig. Een simpele vaste stok (hengen zonder vismolen die meestal uit te schuiven is) met een stuk vislijn, dobber, haak en lood zijn voldoende. Zelfs zijn er tuigjes te koop, waar dat al geknoopt en geheel gelood zo op de hengel te bevestigen is. Enkel hoeft dit tuigje op de juiste diepte worden afgesteld om goed een aanbeet te kunnen zien. Dit op diepte zetten van de dobber noemen we ook wel peilen. Hiermee bepaal je de afstand tussen het wateroppervlak en het laatste loodje op de vislijn bij de haak. Door de dobber als eerste in te werpen kan je zien hoe de dobber gaat staan. Mocht deze plat liggen, dan liggen er 1 of meerdere loodhagels op de bodem. Vervolgens kan je de dobber lager op de vislijn plaatsen en nogmaals inwerpen, uiteraard op dezelfde plaats om goed het verschil te zien. Zoek een punt waarbij de dobber bijna onder water wordt getrokken. Op dit punt zal de laatste loodhagel net op de bodem of hier boven zweven. Zoek vervolgens naar de diepte dat de dobber net hoger staat, dan wanneer de dobber door de laatste loodhangel bijna ondergaat. 

Het laatste stukje vislijn is verstandig om op de bodem te houden. Zeker als gevist wordt met wat extra lokvoer. Hierdoor wordt de vis naar de bodem gelokt om hier te eten. Uiteraard moet het haakaas hier dan ook in de buurt zijn.

 

https://www.sportvisgigant.nl/