CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

Disselbak aanhanger

Of je het nou een disselkist, disselbak of disselbox noemt, het doel ervan blijft hetzelfde, namelijk het veilig op kunnen bergen van jouw losse materialen. Een disselkist is ideaal als je bijvoorbeeld jouw spanbanden of disselslot een plekje moet geven, zo ligt het ook niet in de weg in je auto of in de garage. Disselbakken kunnen uit twee soorten materiaal bestaan, kunststof of aluminium. Een disselkist van aluminium is wat zwaarder maar ook sterker dan een disselbox van kunststof. In deze blog gaan wij uitleggen wat de voordelen zijn van aluminium of kunststof disselkisten en de montage ervan.

Koop een disselkist met geringe hoogte zodat jouw voorbord nog open kan!

Disselbak van kunststof aanschaffen?

De disselboxen van kunststof zijn relatief licht en daarom kan je ze als onderbouw monteren. Een goed voorbeeld is de Stabilo 510 x 340 x 300 mm, deze disselkist is ideaal als onderbouw aangezien de Stabilo inhammen heeft aan beide zijden die je gemakkelijk aan het chassis kan monteren. Ook heeft deze disselkist een geïntegreerd slot die beschermd wordt tegen water en vuil door een afdekkap. Met een onderbouw disselkist is het altijd mogelijk om je voorklep open te klappen.

Bij een zoektocht naar een waterdichte disselkist raden wij je de Profibox Plus aan. De Profibox Plus is gemaakt van kunststof en IP55 gekeurd, doordat deze van kunststof is gemaakt is roestvorming ook niet aan de orde, ook water heeft geen schijn van kans door de overlappende deksel en de verhoogde binnenrand. Hieronder staan in een opsomming de voordelen nog beschreven:

  • Relatief licht
  • Roestbestendig
  • Volledig waterdicht
  • Geschikt om te monteren als onderbouw

Aluminium disselkist kopen?

Disselkisten van aluminium zijn sterk maar ook zwaarder vergeleken met de kunststof disselboxen, roestvorming is ook niet aan de orde bij aluminium disselkisten. De meeste aluminium disselbakken kunnen ook uitgerust worden met een slot, zo kan je met een gerust hart je gereedschap of wielklem opbergen. Ook is een disselkist van aluminium handig voor een boottrailer of vouwwagen, zo kan je makkelijk vakantie- of visspullen erin opbergen. Verder kan je een disselkist van aluminium in verschillende maten aanschaffen.

Montage mogelijkheden disselkist

Waarschijnlijk vraag je je af hoe een disselkist het beste op jouw aanhanger past. Is het een must dat jouw voorklep open en dicht gaat, neem dan een lage disselkist of een onderbouw disselkist. Bij onderbouw disselkisten worden vaak 4 gats ankerplaten gebruikt. Bij een lagere disselkist offer je wat meer ruimte op om dingen op te bergen zodat je voorklep open kan. Je kan de maximale hoogte van jouw disselkist weten door de ruimte tussen het scharnier van de laadklep en de bovenkant van de dissel te meten. Wil je niet per se jouw voorklep open kunnen klappen dan kan je gewoon kijken naar een geschikte disselkist.

https://www.aanhangwagendirect.nl/