CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Zelf een kapschuur maken

Een houten kapschuur is tegenwoordig helemaal in en volstaat in werkelijk elke achtertuin. Het maken van een kapschuur kunt u laten uitbesteden aan bedrijven, maar kunt u ook zelf doen. Hierbij is het wel verstandig om de materialen te laten leveren door een professioneel bedrijf, omdat u dan zeker weet dat het goed zit. We gaan u proberen uit te leggen hoe u zelf een kapschuur kunt maken met de afmetingen van 4 meter breed en 2 meter diep.

Het mooie van een kapschuur is dat het niet alleen mooi staat in de tuin, maar ook een uitbreiding is van het woongenot. Het voelt ruimtelijk aan en relatief eenvoudig te bouwen. Daarnaast heeft een kapschuur ook een fraaie en stoere uitstraling en biedt het veel praktische voordelen. U kunt de terrasoverkapping gebruiken om er een mooie zithoek van te maken, maar ook als opslag voor materialen is een kapschuur uitstekend geschikt.

Om te beginnen is het de noodzaak om een oppervlakte met zand te maken waar de schuur moet komen te staan. In dit geval gaan we uit van een kapschuur met een dichte achterwand en een opening aan één van de zijkanten. Door een deel van de kapschuur open te laten zorgt dit voor een fraaie uitstraling.

Zelf een kapschuur maken deel 2

Als u de grond vrij heeft gemaakt voor het maken van een kapschuur, kunt u naar stap 2. U moet morgen zorgen dat de haakse constructie goed wordt uitmeten en begint al bij het plaatsen van de betonbanden. Zorg dat u een hoek van 90 graden heeft, zodat de bouw van de kapschuur goed verloopt. U kunt, als dat nodig is, de stelling van Pythagoras gebruiken om uit te rekenen hoelang de schuine en de rechte wanden moeten zijn.

U dient de betonbanden waterpas in het zand de plaatsen en deze moeten iets uitsteken boven het maaiveld. Zorg vervolgens voor een goede positie van de staanders. U kunt aan de hand van een stoeptegel de juiste positie van de staanders van de kapschuur bepalen. Dit is aan uzelf hoe u dit het liefste wilt. Vervolgens kunt u de constructie gaan bouwen. Als u van plan bent om de constructie zelf te gaan bouwen, raden wij aan om advies te vragen van een professioneel houtbewerkingsbedrijf. U kunt er echter ook voor kiezen om het bedrijf de constructie te laten opleveren, zodat u hem enkel en alleen zelf in elkaar hoeft te zetten. Voor meer informatie over het kopen of bouwen van een kapschuur verwijzen we u graag door naar de bovenstaande website.

http://www.houtbouwneede.nl/kapschuur/