CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

Papieren servetten of stoffen servetten?

Servetten zijn essentieel gebruiksvoorwerpen en hun kleurrijke geschiedenis dateert uit naar het oude Griekenland. In de Middeleeuwen was doek het gemeenschappelijk materiaal dat wordt gebruikt voor servetten. Tegen de zestiende eeuw waren ze gescheiden van de tafel die afzonderlijk moeten worden gewassen. Papieren servetten werden voor het eerst ontwikkeld in de jaren 1930 door een bedrijf genaamd Scott Paper. Ze zijn gemaakt van papier, wat meer absorberend is dan andere materialen.

Servetten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Papier is één van de materialen waarvan die gemaakt kan zijn. Het voordeel van papieren servetten is dat ze een hygiënisch gevoel geven. Daarnaast zijn ze ook een goedkope optie voor bedrijven. Ze worden door klanten maar één keer gebruikt en worden dan ook in grote hoeveelheden ingekocht. Ze vertegenwoordigen hierdoor geen hoge kostenpost.

Ook stoffen servetten hebben zeker voordelen. Als bedrijf hoef je deze servetten, maar één keer te kopen en gaan ze een hele lange tijd mee. Dit maakt het een voordelige optie. Daarnaast hebben stoffen servetten een meer klassieke uitstraling dan papieren servetten. Dat past misschien meer bij een iets chiquer restaurant. Daar zal je namelijk minder snel een papieren servet vinden.  Dit kan voor sommige bedrijven ook een doorslaggevende reden zijn om te kiezen voor papieren servetten.

Bij het kiezen van servetten voor uw bedrijf, moet u nadenken over hoeveel u daadwerkelijk gebruikt. In de Verenigde Staten gebruikt de gemiddelde consument drie papieren servetten bij een maaltijd, vergeleken met één linnen servet per maaltijd. De kosten van papieren servetten kunnen aanzienlijk variëren, dus het is belangrijk om te weten waar u voor betaalt. Een linnen servet is beter voor het milieu en maakt een meer stijlvolle presentatie bij je volgende evenement.

Maar waar kan je dan kijken om de beste servetten te kiezen? Klik hier en neem een kijkje op de website van Servet.nl. Een groot assortiment servetten in alle kleuren en maten. Maak een keuze die past bij jou bedrijf. Kies je voor papier of stof? Kies je voor groot of klein? Maak de juiste keuze op Servet.nl.

https://www.servet.nl/