CDV INFO
Image default
Woningen

Is uw buurman verplicht klimop te snoeien? We vroegen het aan de advocaat

huis te huur

Is uw buurman een chronische niet-snoeischaar? Zal zijn klimop de hele tuin of gevel bezetten? Dan kun je het meer dan eens vragen, maar als hij weigert te trimmen, welke rechten heb je dan?

Als je buurman stopt met het snoeien van zijn klimop.

Klimop groeit snel en kan zich voortplanten. Maar wat als u een klimopomheining in de buurt houdt en uw buurman niet?

Over gezamenlijke sluiting gesproken

Als Ivy vaak wordt afgesloten met draden, moet iedereen zijn positie behouden. Daarom kunt u van de buren verwachten dat ze het nodige snoeien, zodat de klimop langs één kant van de draad wordt bijgesneden. Als je buurman dit niet doet, is het niet alleen overhaast. Onjuist trimmen kan ook schade aan de afrastering veroorzaken (bijvoorbeeld kantelen of breken door het gewicht van de klimop).

Desgevraagd vriendelijk niet meer bruikbaar

Als uw buurman niet voor het nodige onderhoud zorgt, kunt u hem eerst beleefd vragen het nodige onderhoud uit te voeren. Als dit niet helpt, kunt u een aangetekende brief sturen waarin u hem aanspoort om het nodige te doen en alle verantwoordelijkheid voor hem te nemen.

Als het nog steeds niet lukt, start dan het verzoeningsproces met vrede en gerechtigheid. Dergelijke programma’s zijn gratis. U hoeft hiervoor geen advocaat te raadplegen. Mocht dit nog steeds niet lukken, dan kunt u het beste contact opnemen met een advocaat.

Uw eigen klimop, uw eigen verantwoordelijkheid

Als de sluiting niet gebruikelijk is, maar alleen door u wordt uitgevoerd, moet u beide zijden van de sluiting behouden. Als u hiervoor op het terrein van de buren moet zijn, heeft u dat recht (u kunt hier meer informatie vinden). Vraag eerst zijn toestemming. Zorg er wel voor dat het hek minimaal 50 cm van de scheidingswand verwijderd is, tenzij uw buurman instemt om klimop dicht bij de scheidingswand te planten.

Het is duidelijk dat het beter is om een ​​vriendelijke buuroplossing te kiezen. Hoewel u klimop jaarrond kunt snoeien, is het aan te raden deze tijdens de vorstperiode niet te snoeien. De beste maanden zijn april, mei, augustus en september.

huis te koop belsele

https://be.propenda.com