CDV INFO
Image default
Financieel

Goudzoeken met CFD’s: handel in grondstoffen

Het is algemeen bekend dat er met handel in grondstoffen veel geld te verdienen is. Beurshandelaren en beleggers houden de koersen nauwlettend in de gaten en wachten op een goed moment om aandelen in de grondstoffen te kopen of te verkopen. Toch is dit een relatief omslachtige manier om geld te verdienen met het handelen in grondstoffen. Het duurt namelijk tamelijk lang voordat een aandeel dusdanig veel waard is geworden dat het de moeite waard is om hem te verkopen. Wanneer je snel geld wilt verdienen met handel in grondstoffen, dan zijn CFD’s wellicht een optie voor jou. Het is een snelle manier van handelen – en dus, geld verdienen – en vereist wel de nodige kennis van de markt.

Hoe werkt deze snelle handel?
Wanneer je genoeg kennis paraat hebt voor het handelen in aandelen, weet je ook genoeg over de markt om in CFD’s te handelen. Een CFD is een contract dat je afsluit met een online handelaar. De uitkomst van de handel is gebaseerd op het real time verloop van de koers van de betreffende grondstof. Wanneer je het contract aangaat, doe je een voorspelling of de koers van de grondstof gaat stijgen of dalen. Wanneer je denkt dat de koers gaat stijgen, kies je ervoor om long te gaan. Je koopt aandelen en bepaalt zelf wanneer je ze weer verkoopt. Wanneer je denkt dat de koers gaat dalen, ga je short. Je verkoopt als het ware eerst aandelen en bepaalt wanneer je ze weer aankoopt. Het grote voordeel is dat je op ieder moment de handel kunt beëindigen en omdat je door een hefboomconstructie wel 10 keer zoveel winst kunt maken dan je normaal gesproken zou doen op basis van je investering, is handel in grondstoffen op deze manier een zeer prettige aangelegenheid.

Alle voordelen van handel in grondstoffen
Naast het feit dat je zeer snel kunt handelen en dat je een veelvoud van je inzet kunt terugverdienen, zijn er nog enkele grote voordelen die je geniet bij de handel in CFD’s van grondstoffen. Je kunt contracten afsluiten voor een verscheidenheid aan grondstoffen (bijvoorbeeld olie, goud en suiker) en je kunt nooit meer verliezen dan je op je account hebt staan. Wanneer het koersaandeel van de grondstof te laag zakt, wordt het contract automatisch gestopt. Ook kun je zelf een stoploss punt instellen.

https://vrijetijdsite.wordpress.com/