Een boomstronk verwijderen doe je niet zomaar even

      Reacties uitgeschakeld voor Een boomstronk verwijderen doe je niet zomaar even

Wanneer u van plan bent om een boomstronk te verwijderen vraag uzelf dan goed af of u dat zelf gaat doen of aan een hoveniersbedrijf zal uitbesteden. Het verwijderen van een boomstronk is namelijk een klus die niet zomaar even geklaard zal zijn. Een boomstronk is zwaar en daarnaast zitten de boomwortels van de stronk vaak heel diep in de grond waardoor je een boomstronk niet zonder slag of stoot uit de grond kan krijgen.

Laat de boomstronk door een hoveniersbedrijf verwijderen

Een hoveniersbedrijf kan voor u een boomstronk verwijderen en dat is in de meeste gevallen ook de beste optie. Zij hebben namelijk de machines en de overige benodigde apparatuur tot hun beschikking om een boomstronk op een efficiënte manier te verwijderen.

Het verwijderen van een boomstronk met een stobbenfrees

Wanneer u een boomstronk door een hoveniersbedrijf laat verwijderen dan zal daar in de meeste gevallen een stobbenfrees voor ingezet worden. Een stobbenfrees is namelijk in staat om de boomstronk inclusief alle boomwortels te verpulveren en kan daarnaast onder het maaiveld werken. Dat betekend dat de boomstronk niet eerst uitgegraven hoeft te worden alvorens de boomstronk verwijderd kan worden.

Soms moet een boomstronk wel uitgegraven worden

Wanneer een stobbenfrees niet op het terrein kan komen zal de boomstronk uitgegraven moeten worden om vervolgens verwijderd te worden. Deze methode is een stuk arbeidsintensiever omdat alle boomwortels doorgezaagd moeten worden.

Wanneer moet een boomstronk verwijderd worden?

Een boomstronk kan om verschillende redenen verwijderd worden. Bijvoorbeeld wanneer de tuin geëgaliseerd wordt, wanneer er nieuwe tuinbestrating gelegd wordt of wanneer de boomstronk plaats moet maken voor de aanleg van een gazon.

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk

Afhankelijk van de situatie op de locatie kunnen de kosten voor het verwijderen van een boomstronk flink uiteenlopen. Het verwijderen van een boomstronk kost ongeveer tussen de 150 euro en de 450 euro.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/boomstronk-verwijderen/