CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

De Beste Tips Voor Het Vergelijken Van Latex Matrassen

De Beste Slaapwijsheid Tips Voor Het Vergelijken Van Latex Matrassen

Wat is latex?

Natuurlatex wordt gewonnen uit de rubberboom en verwerkt met natuurlijke, biologisch afbreekbare ingrediënten die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen. Latex is niet alleen een bijzonder veilig en hypoallergeen materiaal, het is ook een van de meest gewilde slaapmaterialen omdat het een unieke opwaartse kwaliteit heeft die spieren ontspant en spanningen wegneemt, waardoor de druk van de dag wordt weggenomen terwijl u slaapt. Latex matrassen worden ook aangeprezen als een meer gevoelige, conventionele slaapervaring – gecombineerd met een uitzonderlijke ondersteuning.
Er zijn twee soorten latex die het meest in matrassen worden gebruikt: natuurlatex en synthetische latex.

Het natuurlijke latexproces lijkt sterk op de methode die wordt gebruikt om esdoornbomen af te tappen voor esdoornsiroop. Hoewel het jaren kan duren voordat een rubberboom voldoende groeit om latex te produceren, kan elke boom tot 20 jaar lang vloeistof produceren. Natuurlijk latexschuim van hoge kwaliteit is zeer luchtdoorlatend, veerkrachtig en duurzaam. Natuurlijke latex is een voorkeursoptie voor wie een milieuvriendelijke optie wil.

Zoals de naam al doet vermoeden, is synthetische latex een synthetisch geproduceerde samenstelling. Het wordt niet geoogst van rubberbomen, maar meestal afgeleid van styreen-butadieenrubber (SRB). SRB heeft een aantal van dezelfde eigenschappen als natuurlatex. De productie van SRB is minder duur omdat de productie eenvoudiger is en er minder kunstmatige materialen worden gebruikt. Synthetische additieven worden gewoonlijk toegevoegd om stabilisatie te bereiken.

Om een deel van de kosten te drukken en de voordelen van zowel synthetische als natuurlijke latex te bieden, is gemengde latex voor veel matrassen een populaire middenweg geworden. De verhouding synthetisch/natuurlijk van gemengde latex verschilt per bedrijf, maar is meestal 60% synthetisch en 40% natuurlijk, en vertegenwoordigt 70% van de latexmarkt vandaag.

 

 Waarom kiezen voor een latex matras?

Latex matrassen zijn een van de meest veelzijdige soorten slaapoppervlakken, simpelweg omdat ze voldoen aan een aantal van de meest kritische slaapbehoeften voor de meeste mensen: comfort en ondersteuning. Door zich naar de rondingen van uw lichaam te vormen en door snel terug te veren naar zijn oorspronkelijke vorm nadat het gewicht is losgelaten, ondersteunt latex het lichaam en verlicht het drukpunten. Latex is ook van nature hypoallergeen en antimicrobieel – twee ideale eigenschappen voor mensen die last hebben van allergieën. Een ademend ontwerp dat een grotere luchtstroom mogelijk maakt, betekent ook dat latex een koeler slaapoppervlak is dan andere soorten schuim.

Voordelen van latex

  • Hypoallergeen en antimicrobieel – geweldig voor mensen met allergieën (en zelfs veilig voor mensen met latexallergieën)
  • Ideale mix van drukpuntverlichting en responsieve ondersteuning
  • Superieur voor het verminderen van chronische lage rugpijn
  • Ademende constructie waardoor u koeler kunt slapen
  • Verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan hardheidsgraden
  • Zeer duurzaam – een goed onderhouden latex matras kan meer dan 10 jaar meegaan

Nadelen van latex

 

  • Latex matrassen zijn over het algemeen duurder dan andere soorten schuimmatrassen
    Het niveau van reactievermogen kan voor sommigen “springerig” overkomen
  • Bewegingsoverdracht wordt verminderd door de meer omsluitende eigenschappen van latex, maar slaapstoornissen komen vaker voor bij latex in vergelijking met een hybride matras met individueel geplaatste veren
  • Lager geprijsde latex matrassen zijn beperkter in de keuze van hardheidsgraad

Hoe wordt latex vervaardigd?

Er zijn twee verschillende productiemethoden voor latex: de Talalay-methode en de Dunlop-methode.

Productieproces van Talalay-latex

 

Talalay is verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden en heeft een duidelijk meer omsluitend gevoel, een kenmerk dat ook helpt bij het verminderen van bewegingsoverdracht tussen slaappartners. De fabrikanten van Talalay ILD testen elke kern op negen plaatsen, zodat de consistentie gegarandeerd is. Het proces omvat ook een vijf-stappen wascyclus, waardoor het een van de meest hypoallergene schuimen op de markt is en veilig, zelfs voor mensen met een latexallergie. Dit type schuim is het meest populair voor comfortlagen.

Talalay-latex is gecertificeerd als Oeko-Tex klasse I, de hoogst mogelijke classificatie. Deze certificering verifieert dat elk latexproduct vrij is van schadelijke stoffen en veilig is.

Dunlop latex productieproces
Het Dunlop proces is de eerste en originele methode om latex te maken. Het is minder consistent, maar het creëert een dicht, duurzaam schuim dat doorgaans minder duur is. In het Dunlop-proces wordt latex op een patroon gegoten en vervolgens verhit. Dunlop kan zowel voor comfort- als voor steunlagen in een matras worden gebruikt, maar is populairder als steunlaag onder een zachtere, meer omsluitende Talalay-variant.

 

Voor een bed dat alle kwaliteiten van een latexschuimmatras heeft voor een nog betere prijs, overweeg dan een latex alternatief matras.

Voor een bed dat alle kwaliteiten van een latexschuimmatras heeft voor een nog betere prijs, kunt u een latex alternatieve matras overwegen.

Deze matrassen maken gebruik van een nieuw soort schuim dat hetzelfde reactievermogen, ademend vermogen en duurzaamheid van latexschuim heeft, maar veel minder kost dan zelfs synthetische latex. De Brooklyn Signature en Brooklyn Aurora gebruiken beide een latex alternatief schuim met de naam TitanFlex, dat het lichaam ondersteunt en toch een superieur comfort biedt.

Hoe kies ik de juiste hardheidsgraad voor mijn latex matras?
Kwaliteit latex en latex alternatieve matrassen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van hardheden om uw slaapgewoonten aan te passen, of u nu een rug-, zij-, buikslaper bent … of slaapt in een combinatie van alle drie posities. De beste manier om de juiste hardheid te bepalen is deze drie factoren te identificeren:

Slaaphouding(en)
Bent u een zijslaper, een rugslaper of een buikslaper? Of een combinatie?

Gewicht
Hoeveel weegt u? Uw gewicht is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de hardheid van uw matras. Als uw slaapoppervlak te zacht is, kan dit leiden tot een verkeerde uitlijning van de wervelkolom.

Voorkeur voor comfort
Comfort is de belangrijkste factor om te overwegen. Ongeacht wat studies aantonen, of wat andere slapers prettig vinden, u kent uzelf en uw comfortvoorkeuren het beste.

 

 

 

https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/74340/hoe-kies-je-het-beste-matras/