CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

De 10 meest gestelde vragen over elektrische dekens

De ultieme elektrische deken FAQ

Onze elektrische dekens behoren tot de populairste in Groot-Brittannië, en daar zijn we echt trots op. Dit betekent dat we veel vragen krijgen over elektrische dekens. Hieronder vindt u een lijst met de meest gestelde vragen – lees verder en misschien worden al uw vragen wel beantwoord! Als je het antwoord op je vragen over een verwarmde deken niet kunt vinden, druk dan op de rode Live Chat-knop onder in je scherm en we helpen je graag verder.

Voor meer informatie of vergelijkingen over elektrische dekens, ga naar de Slaapwijsheid website. 

Kan ik een elektrische deken gebruiken met een matras van traagschuim?

Gebruik van een elektrische deken met traagschuimJa en nee. We raden over het algemeen af om een elektrische deken op uw traagschuim matras te gebruiken. Dit komt omdat de dikke deken de vorm van uw traagschuim kan verstoren, waardoor u geen voordeel van dat dure matras zult voelen. Sommige soorten traagschuim kunnen ook door warmte worden beschadigd, hoewel dit zelden voorkomt.

Als u de droomcombinatie van een traagschuimmatras en een elektrische deken wilt, raden wij u aan een verwarmde onderlegger te gebruiken. Deze dekens liggen bovenop uw dekbed en houden u behaaglijk zonder de prestaties van uw matras te beïnvloeden.

Hoe pas ik een elektrische deken?

De meeste elektrische dekens zijn zo ontworpen dat ze op uw matras passen. Ze kunnen elastische banden, trekbandjes of elastische rokken (zoals een hoeslaken) gebruiken om de matras te omsluiten – van de drie bieden elastische rokken de beste pasvorm. Controleer voor u koopt welke van de drie voor uw deken wordt gebruikt – voor de duidelijkheid: al onze dekens hebben een elastische rok!

Om een deken op uw bed te plaatsen, legt u eerst uw stoffen matrasbeschermer op het bed, als u die hebt. Leg dan uw elektrische deken op het bed, en vervolgens uw dunne onderlaken. Doe daarna uw dekbed op en u bent helemaal klaar voor een behaaglijke nachtrust!

Hoeveel kosten elektrische dekens?

We kunnen allemaal wel wat minder energie gebruiken. Zelfs als u niet bijzonder milieuvriendelijk bent, betekent minder energie gebruiken een lagere elektriciteitsrekening, dus het is een goed idee om na te gaan hoeveel energie uw elektrische deken verbruikt. Het goede nieuws is dat verwarmde dekens nauwelijks energie verbruiken omdat ze eigenlijk niet zo heet worden – de onze wordt bijvoorbeeld slechts tot ongeveer 45°C warm. Omdat ze zwaar geïsoleerd zijn met behaaglijke stof en meestal onder uw dekbed worden gelegd, is er niet veel voor nodig om ze op te warmen tot een comfortabel niveau. Met onze elektrische dekens houdt u het warm voor ongeveer 1 pence per nacht.

Zijn elektrische dekens veilig?

Zolang uw deken minder dan 10 jaar oud is en niet versleten of gescheurd is, is hij volkomen veilig. Alle moderne dekens zijn voorzien van een oververhittingsbeveiliging die de deken uitschakelt als deze te warm wordt.

Kan ik een elektrische deken de hele nacht gebruiken?

Dat kan zeker! In feite zijn de meeste elektrische dekens hiervoor ontworpen. Ze zijn uitgerust met thermostaten en oververhittingsbeveiligingen die voorkomen dat ze te warm worden, zodat u rustig in slaap kunt vallen. Als u uw deken niet de hele nacht wilt gebruiken, zijn veel modellen uitgerust met afteltimers waarmee u ze ’s nachts kunt uitschakelen.

Kan ik elektrische dekens gebruiken als ik zwanger ben?

Gebruik van elektrische dekens tijdens de zwangerschap. Ja! De mythe is dat elektrische dekens een elektromagnetisch veld (EMF) afgeven dat schadelijk kan zijn voor een ongeboren baby. Hoewel het waar is dat ze deze elektromagnetische velden afgeven, zijn ze niet sterker dan de velden die door andere huishoudelijke apparaten worden afgegeven en hebben ze geen enkel effect op je baby.

We raden je wel aan om de deken tijdens de laatste maand van je zwangerschap op te bergen voor het geval je vliezen breken tijdens de nacht.

Kan ik elektrische dekens gebruiken als ik diabetes heb?

Als u diabetes heeft, raden wij u aan een elektrische deken alleen te gebruiken om uw bed voor te verwarmen en de deken uit te zetten wanneer u in bed stapt. Bekijk de gedetailleerde gids op Electric-Blankets.co.uk voor meer diepgaande informatie hierover. Als u de korte versie wilt, diabetici kunnen lijden aan een aandoening die neuropathie heet, die gevoelloosheid in de armen en benen veroorzaakt. Het kan er ook toe leiden dat de huid extreem gevoelig wordt voor warmte. Wanneer deze twee problemen worden gecombineerd, bestaat het risico dat iemand zijn deken te warm heeft ingesteld zonder dat hij dat kan voelen. Dit is uiterst zeldzaam – zoals we hierboven al zeiden, worden elektrische dekens nooit zo heet – maar als u niet zeker bent, schakel uw deken dan uit voordat u gaat slapen.

Kan ik een elektrische deken gebruiken als ik een pacemaker heb?

Ja, dat kan. De NHS adviseert dat elektrische dekens geen effect hebben op pacemakers, dus u hoeft hier niet wakker van te liggen.

Hoe maak ik een elektrische deken schoon?

WasmachineverwarmingDe meeste moderne elektrische dekens kunnen veilig in de wasmachine, omdat ze afneembare controllers hebben. Het enige wat de dekens zelf bevatten is de draad van het verwarmingselement, dat niet door water wordt aangetast, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Om uw deken te beschermen, raden wij u echter aan een zacht, koud (of 30°C) centrifugeprogramma te gebruiken. U moet ook voorzichtig zijn wanneer u een elektrische deken aan de lijn droogt, omdat het gewicht van het water de stof kan uitrekken. Als de stof te veel wordt uitgerekt, kan dit de verwarmingselementen verschuiven en leiden tot warme en koude plekken in uw bed.

Wanneer moet ik mijn elektrische deken vervangen?

U moet uw verwarmde deken ten minste om de 10 jaar vervangen, of eerder als uw deken versleten begint te raken.

 

https://www.gfgmarketing.nl/vijf-voordelen-van-elektrische-dekens-die-u-misschien-niet-wist/