CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Dakkapel van 3, 4 of 5 meter

Heeft u een ruim dakvlak, een toereikend budget en wilt u uw woning flink uitbreiden met behulp van een dakkapel? Dan is het goed om te weten dat u veel mogelijkheden heeft. Onder uw omstandigheden is het plaatsen van een kleine dakkapel waarschijnlijk onverstandig en kiest u eerder voor een grote dakkapel. Bijvoorbeeld een dakkapel van 3, 4 of 5 meter. Welke dakkapel u uiteindelijk kiest is echter ook afhankelijk van uw doel. Bij het uitbreiden van twee kamers is een dakkapel van bijvoorbeeld 3 meter breed te smal. In een dergelijk geval heeft u minimaal een dakkapel van 5 meter breed nodig.

In dit artikel leest u alles over de kenmerken en mogelijkheden van dakkapellen met een breedte van 3, 4 en 5 meter. Wij vertellen u waar u op moet letten en met welke kosten u rekening houdt.

Dakkapel 3 meter

De dakkapel met een breedte van drie meter is de gekozen variant en wordt ook wel het instapmodel genoemd. Omdat deze dakkapel erg gewild is liggen de kosten relatief laag. Zeker bij de varianten van hout of kunststof. Bovendien biedt deze dakkapel veel extra ruimte. Afhankelijk van de hellingshoek van uw dak creëert u namelijk 3 tot 6 m2 extra woonoppervlak. Deze dakkapel is echter niet geschikt om te delen met de buren of om over twee kamers te verdelen.

Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor uw woning? Lees alles over de dakkapel 3 meter kosten op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl.

Dakkapel 4 meter

Een ander veel geplaatst dakkapel model is de dakkapel van 4 meter breed. Deze dakkapel biedt namelijk net even wat meer mogelijkheden dan zijn kleinere broertje. Een dakkapel van vier meter breed wordt bijvoorbeeld vaak geplaatst om twee kamers flink uit te breiden. Beide kamers krijgen dan twee meter aan dakkapel. Bij grotere woningen wordt deze dakkapel regelmatig op het dakvlak van één kamer geplaatst. Deze dakkapel biedt dus veel mogelijkheden. Bovendien liggen de kosten per meter lager dan bij de dakkapel van drie meter.

Wilt u de dakkapel 4 meter kosten bekijken en bij verschillende leveranciers vergelijken? Ook dat doet u op Dakkapelplaatsenvergelijker.nl

Dakkapel 5 meter

Wilt u echt flink wat extra ruimte op uw kamer, twee kamers uitbreiden of de kosten delen en samen met uw buren een dakkapel plaatsen? Met een dakkapel 5 meter breed zit u waarschijnlijk goed. U geniet dan al snel van twee vaste ramen en 3 tot 4 draai-kiepramen. Uw woning wordt dus niet alleen ruimer. Ook wordt uw woning beter geventileerd. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Lees alles over de dakkapel 5 meter.