CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

Zal ik met de auto gaan of met de trein?

Het is een zeer lastige kwestie, kiezen met welke vorm van vervoer je het beste kunt gaan reizen: lees verder op de blogwebsite: www.auto-of-trein.nl. Zelf dacht ik altijd dat de trein perfect was. Je hoeft helemaal niets te doen tijdens de reis, behalve overstappen. Als je toch nuttige dingen wilt doen, kun je rustig werken terwijl je vervoerd wordt naar de plek van bestemming én je hebt ook nog eens de kans om interessante mensen te ontmoeten die in dezelfde trein zitten als jij! Je zit niet met het parkeren van de auto als je eenmaal aangekomen bent na het reizen en ook geen kans om gevangen te worden in een file van hier tot en met Tokyo. Al met al klinkt met de trein reizen dan perfect, toch?

Treinreizen

Na bijna een jaar van regelmatig reizen met de trein ben ik van die illusie afgeholpen. Reizen met de auto is heerlijk, reizen met de trein is verschrikkelijk. Laat me uitleggen waarom. Een van de redenen is een feitje dat alle ervaren treinreizigers weten, namelijk: de trein heeft vaak vertraging. Als je een treinreis hebt die geen enkele overstap heeft met de intercity is dit geen groot probleem. Dan kom je toch maar een paar minuten te laat, dat is toch niet zo erg? Echter, als je een van de ongelukkigen bent die regelmatig een traject van minstens twee overstappen bereisd, dan heb je pech. De ruime overstaptijden van negen minuten versmallen zich ineens angstaanjagend tot je maar 120 seconden hebt om van platform 5 tot platform 20 moet sprinten op Utrecht Centraal. Terwijl  je klaarstaat achter de deur van de trein moet je je ineens voorbereiden op een race die het verschil zal maken tussen op tijd en een uur te laat aankomen op je bestemming.

Dan is het fabelachtige concept van werken in de trein niet eens aangekaart. Wil je graag werken tijdens het reizen? Prima, maar dan heb je wel iets van een uitklaptafeltje nodig, en die zijn allang niet meer standaard. Je kunt dan nog proberen je boek en schrift onhandig te balanceren op je armen en schoot, maar daar is dan ook het grootste gedeelte van  je aandacht tijdens het reizen ook meteen op gevestigd. Kortom, met de trein reizen zal ik zo min mogelijk proberen te doen. Vanaf nu is het met de auto overal naartoe!