CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Wonen en woninginrichting

Wat zegt waar je woont, in welk huis je woont en hoe je huis er van binnen uitziet over jezelf? Lees meer over woninginrichting. Als je gasten naar binnen laat, is het eerste wat ze zien de voorkant van je huis en in wat voor een soort buurt je woont. Is dat een rijtjeshuis in het midden van een wijk vol met andere rijtjeshuizen, die allemaal op elkaar lijken? Misschien woon je daar met je hele familie, naast allerlei andere gezinnen in die van buiten identieke huizen. Als je echter naar binnen stapt, kan er pas onderscheid worden gemaakt. Ieders interieur is anders, de een prefereert te wonen in een huis dat volledig met zwart-witte tinten gedecoreerd is, de ander heeft veel liever vrolijke, felle kleuren.

Wonen in de stad

Of misschien woon je in een grote stad in een complex met allemaal appartementen. Daar heb je weer hetzelfde als wonen in een rijtjeshuis: van buiten lijkt het allemaal op elkaar, maar van binnen komt het individu dat daar woont tot expressie. Het zou ook kunnen dat je in een wat ouder gedeelte van de stad woont, langs een gracht, zo heerlijk Hollands. Met gebouwen die lijken op die KLM-huisjes en allemaal andere kleuren en gevels hebben. Je krijgt dan het idee dat de mensen die daar wonen zo’n oude vloer hebben, met keukens die in de oude stijl ontworpen zijn en gangen die ’s winters enigszins tochten.

Wonen op het platteland

Mensen wonen nog steeds in wat meer verlaten streken tussen de weilanden. Het huis kan dan nog lijken op zo’n boerderij huis, die net als de oudere stadsgebouwen geconstrueerd zijn met oude Nederlandse architectuur. Je hebt dan ook van die enorme villa’s waar de echte “rijkelui” wonen. Enorme bakken van huizen die nog enorme stukken land eromheen hebben waar bijvoorbeeld paarden rondlopen. Van binnen zien die villa’s er waarschijnlijk strak en modern uit. Keurig schoongehouden met dure kunstwerken aan de muur en grote televisieschermen voor de bank.

Hoe dan ook maakt waar mensen wonen en in wat voor een huis ze wonen een bepaalde indruk over de bewoner. Wat voor een indruk maak jij?

Gerelateerde artikelen

Online naamborden en huisnummers bestellen

Een schilder in Wijchen

Een nieuwe schuifpui