CDV INFO
Image default
Gezondheid

Wat kost een kunstgebit?

Wordt je gebit minder, ziet het er ongezond uit of missen er tanden en kiezen? Dan kan je overwegen om een kunstgebit te nemen. Dat is niet iets om je voor te schamen, want miljoenen Nederlands lopen ermee. Door de technologische ontwikkelingen worden kunstengebitten ook steeds fraaier en wordt het zitcomfort steeds meer verbeterd. Wat kost een kunstgebit dan ongeveer? Dat hangt een beetje af, van wat voor soort kunstgebit je neemt en ook hoeveel je (aanvullende) zorgverzekering vergoedt. Maar ook hangt het af van de behandeling. Heb je reeds geen tanden meer of moeten er nog tanden getrokken worden?

Soorten kunstgebitten

Een immediaatprothese
Dit is niet het eigenlijke kunstgebit, maar een tijdelijk gebit, die je direct kan plaatsten nadat eventuele tanden verwijderd zijn. Je gebit krijgt dan tijd om te herstellen en ook moet het eigenlijke kunstgebit nog gemaakt worden door middels van een mal van gips. In ieder geval kan je met dit gebit al het hoognodige, zoals eten en lachen en kan je er alvast aan wennen.

Gedeeltelijke of volledige prothese
Dit is het op maat gemaakte kunstgebit. Het kan een gedeeltelijk gebit zijn, voor als je maar enkele tanden of kiezen mist, dan wordt voor dat stukje een kunstgebit gemaakt. Een volledig gebit kan ook. Een volledig kunstgebit bedekt ook het gehemelte.

Klikgebit
Als het gebit zo slecht is dat het al helemaal vlak is en een normaal kunstgebit niet meer past, of als je niet wilt dat je gehemelte ook bedekt is, kan je een klikgebit nemen. Er worden dan schroefjes in het gebit geboord wat men implantaat noemt. Hierdoor krijg je het gevoel van een vast gebit, maar kan je deze er toch uitnemen.

Wat zijn de kosten van een kunstgebit?

De prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de soort behandeling en soort gebit. Er is dus niet direct een prijs te geven. Maar een gewoon kunstgebit is wat goedkoper dan een klikgebit. Je zorgverzekeraar vergoedt 75% van de kosten. De overige 25% betaal je zelf, afhankelijk of je een aanvullende zorgverzekering hebt. (bron: https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/t/tandarts-en-mondzorg-zvw).

http://www.kunstgebitleerdam.nl

Gerelateerde artikelen

Vroegtijdige zaadlozing voorkomen

5 Tips om gezond af te vallen met een koolhydratendieet

Yogales in Enschede volgen?