CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Stoere landelijke lampen

Een stoere lamp straalt kracht uit en kracht weer rust. In combinatie met de juiste manier waarop het licht in de betreffende ruimte wordt gebruikt, zorgt dit woonaccessoire voor een perfecte aanvulling op het algehele comfort. Een landelijke lamp is in verschillende vormen verkrijgbaar. Daarnaast worden deze lichtgevers uit divers materiaal gecreëerd. Voor elk wat wils dus eigenlijk en voor elk interieur is in principe een landelijke lamp te vinden.

De naamgeving ‘landelijk’ komt voort uit een basis, rust wel te verstaan. Een landelijke lamp heeft dan ook vaak een neutrale kleur, zoals zilver, grijs, crème, bruin, wit of zwart. Drukke en felle kleuren zouden de lamp zijn karakter afnemen. Weliswaar komen er industriële lampen voor die een roze tint krijgen, maar nog altijd springt het metallic detail er het meest uit. Bovendien staat het niet alleen schitterend om een perfecte combinatie te vinden tussen pastel dus liefelijk en bijvoorbeeld aluminium kleur dus robuust. Een dergelijke kleur lamp past bijvoorbeeld prima in de meidenkamer aan het plafond.

Een landelijke lamp heeft daarnaast iets te maken met het landleven, de ouderwetse gezelligheid, de lamp die hing boven de grote eettafel welke bedekt was met een dik, handgemaakt, tafelkleed. Kijkend naar de lampenkap wordt er veelal een gebruiksvoorwerp in gezien, al kan men niet 1-2-3 zeggen wat het is. De plafondlamp hangt aan een gedraaide ketting of stevig in elkaar gedraaid metaaldraad. Soms wordt er een ophangsysteem gecreëerd door middel van een gekronkelde tak. Het effect wordt er op die manier nog stoerder op, daar de combinatie van metaalsoorten met hout iets doet met de mens. Ook hout in combinatie met een stoffen lampenkap geeft een bijzonder effect. Het landelijke karakter van de lamp biedt inspiratie voor het zoeken naar nog veel meer accessoires zoals deze. 

Naast plafond- of hanglampen zijn er staande landelijke lampen, die in diverse details mogen uitblinken om een eigen plek in te nemen binnen het interieur. Een combinatie met een andere landelijke lamp geeft altijd een goed effect, maar belangrijk is dat het twee totaal verschillende lampen zijn. Vooral in een industrieel interieur, waar zoveel verschillende details hun eigen waarde tonen. Net als de staande en hangende lampen mogen wandlampen voorzien zijn van metalen zoals koper en aluminium. Soms wordt er gespeeld met kristal en heeft de landelijke lamp bijna de uitstraling van een kroonluchter. Toch moet men hierin niet overdrijven om het karakter van de landelijke lamp te verliezen en altijd het rustieke in gedachten houden bij de inrichten van het interieur. Of dit nu puur landelijk moet blijven of juist industrieel.

http://www.landelijke-lampen.nl/

Gerelateerde artikelen

Niet stuk te krijgen een muurposter

hoekankers

Infrarood sauna met saunakachel