CDV INFO
Image default
Boeken en Tijdschriften

Ontdek de verschillende dialecten van het Portugees

 

Het Portugees is een taal met een rijke geschiedenis en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een van de belangrijkste talen ter wereld. Het Portugees dat in Portugal wordt gesproken is echter niet hetzelfde als het Portugees dat in Brazilië wordt gesproken, en er zijn ook andere Portugese dialecten die de moeite waard zijn om te ontdekken. In dit blog nemen we je mee op een reis door de verschillende Portugese dialecten en vertellen we je wat ze zo uniek maakt. 

 

 

 

Portugees van Portugal 

 

Het Portugees van Portugal is waarschijnlijk het bekendste dialect. Het wordt gekenmerkt door een snelle en ritmische spraak, met een licht en melodisch accent. Hoewel het Portugees van Portugal over het algemeen als “standaard” Portugees wordt beschouwd, zijn er verschillende regionale accenten en dialecten in het land. Zo heeft het Portugees dat in de regio Porto wordt gesproken bijvoorbeeld een ander accent dan het Portugees dat in de regio Lissabon wordt gesproken. 

 

 

 

Portugees van Brazilië 

 

Het Portugees van Brazilië is het meest gesproken dialect van het Portugees ter wereld. Het verschilt aanzienlijk van het Portugees van Portugal, met name in de uitspraak en de grammatica. Zo worden de “s”-klanken aan het einde van woorden in het Portugees van Brazilië vaak weggelaten, terwijl ze in het Portugees van Portugal worden uitgesproken. Ook wordt het werkwoord “estar” in het Portugees van Brazilië vaker gebruikt dan het werkwoord “ser”, terwijl in het Portugees van Portugal het tegenovergestelde het geval is. 

 

 

 

Andere Portugese dialecten 

 

Naast het Portugees van Portugal en Brazilië zijn er nog andere Portugese dialecten die de moeite waard zijn om te ontdekken. Zo wordt er in Angola, Mozambique en andere voormalige Portugese koloniën ook Portugees gesproken, maar dan wel met een eigen accent en woordenschat. In Afrikaanse dialecten worden bijvoorbeeld veel woorden uit de lokale talen gebruikt. Het Portugees van Kaapverdië, een eilandengroep voor de westkust van Afrika, heeft ook een eigen karakter en kenmerken die het onderscheiden van andere Portugese dialecten. 

 

 

 

Portugees van Galicië 

 

Tot slot is er het Portugees van Galicië, een regio in het noordwesten van Spanje. Dit dialect heeft veel overeenkomsten met het Portugees van Portugal en wordt soms zelfs beschouwd als een soort overgangsdialect tussen het Portugees en het Spaans. Het Portugees van Galicië heeft ook invloeden van de Galicische taal, die verwant is aan het Portugees. 

 

 

 

Wil je een van deze Portugese dialecten leren of je kennis vanhet Portugees verbeteren? Dan is het volgen van een cursus Portugees een goede optie.Daarnaast kan het ook handig zijn om zakelijk Portugees te leren, mocht je de taal willen gebruiken voor we 

 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/portugees/