Leads op basis van leadgeneratie is een noodzaak

      Reacties uitgeschakeld voor Leads op basis van leadgeneratie is een noodzaak

Een bedrijf dat wil overleven kan niet zonder leadgeneratie voor leads, zodat de ‘sales funnel’ gevuld blijft. Dit staat los van het feit er wordt gewerkt met Sales Force als applicatie, of een andere vergelijkbaar product, of niets. Teren op de huidige klanten is een stille dood sterven op lange termijn. Hiervoor heb je geen verkopers nodig, maar accountmanagers.

Leads voor groei van de organisatie

Zij bezoeken de klant op regelmatige basis, drinken koffie, praten over het weer en dergelijke in de verwachting dat ze binnenkort een order mogen ontvangen.  Hierbij speelt het gun effect een rol, maar ook al vindt men je nog zo aardig de prijs kan soms doorwegen. Zodoende valt de klant weg en zul je toch moeten jagen op nieuwe klanten. Maar wie gaat die nieuwe klanten benaderen, niet iedereen kan om 20.00 een commercial laten vertonen rond het Journaal. Vaak is het zo dat bepaalde producten en diensten zich niet lenen om op deze wijze te worden verkocht. Het zijn doorgaans de consumentenproducten die op deze wijze worden verkocht.

Verkopers hebben nieuwe leads nodig

Een goede verkoper moet je geen tijd laten verspillen met het bellen van potentiele klanten. Dit kost te veel tijd, omdat een verkoopgesprek meer opbrengt dan een belactie. Een binnendienst medewerker kan dit doen of een call center. Nu is het bellen van bedrijven op zijn retour, omdat bedrijven het lastig vinden dat ze gebeld worden voor van alles en nog wat. Niet altijd gaat om producten of diensten waar men op zit te wachten. In veel landen zie je de trend dat bellen zelfs verboden wordt wanneer de klant er niet om heeft gevraagd. Hierdoor wordt het genereren van leads op een andere wijze des te aantrekkelijker. Uiteindelijk zal dit leiden tot een Europees verbod, net zoals bij emailmarketing. Hierover zijn wel gesprekken aan de gang om de regels te versoepelen. In het bijzonder in Nederland zijn de regels extreem streng. Maar leads blijven noodzakelijk.

Meer informatie: http://www.virgoleads.com