CDV INFO
Image default
Woning en Tuin

Een veilig huis voor kinderen

Heb jij een baby’tje gekregen die nu net begint met lopen? Of heb je al meerdere kinderen die allemaal elke dag vrolijk door het huis springen? Ze hebben geen angst en het lijkt wel alsof ze geen idee hebben van de gevaren om hen heen in en om het huis. Als ouders wil je natuurlijk je kinderen altijd beschermen, maar het komt wel eens voor dat jij eventjes wat moet doen en dat dan je kindje(s) even alleen zijn. Ook op die momenten wil je er op kunnen vertrouwen dat ze veilig zijn. Hoe doe je dat dan? In dit artikel leg ik dat aan je uit. Ik vertel waar de meeste ongelukken gebeuren en hoe je je huis veilig kan maken voor kinderen.

 

De eerste plek die ik bespreek waar veel ongelukken gebeuren, is bij al de deuren in het huis. Kinderen vinden het leuk om hun vingers overal tussen te stoppen, dus ook tegen de deur. Dat levert nog al wat geplette vingertjes op als jij even niet op let. Wat je het beste kan doen is je kinderen er goed mee leren om te gaan.

 

Ook de stopcontacten in huis zijn niet veilig voor de vingers van kinderen. Daar is een makkelijke oplossing voor. Je kan alle stopcontacten volstoppen met snoeren, maar je kan ook van die speciale stopcontact plaatjes in het stopcontact stoppen. Zo moet je hem eerst draaien voordat je in het stopcontact kan.

 

Hiernaast is kan de trap in huis ook een gevaarlijke plek zijn als de kinderen niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. Het is belangrijk om je kinderen te leren hoe ze met de trap om moeten gaan. Laat ze zien dat ze nooit de trap af mogen rennen en dat ze altijd de trapleuning vast moeten houden. Als je een balustrade hebt bij de trap, is dat eigenlijk optimaal voor kleine kinderen. Kleine kinderen die al wel lopen kunnen namelijk niet altijd bij de trapleuning omdat die te hoog zit. Als je een balustrade hebt kunnen ze zich goed vasthouden aan de spijlen daarvan.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Exclusieve tuinmeubelen voor een exclusieve tuin of balkon

Ervaren schilder in Hengelo nodig?

Een tuinhuis op maat volgens uw wensen