Een douglas overkapping, een ware eyecatcher binnen uw achtertuin!

      Reacties uitgeschakeld voor Een douglas overkapping, een ware eyecatcher binnen uw achtertuin!

Een douglas overkapping zorgt voor een extra dimensie binnen uw tuin. Met de kwaliteit van de douglas balken wordt er gezorgd dat een overkapping de stijl en klasse heeft waar douglas hout voor staat! Dit specifieke hout is gemaakt van de douglasspa, dit is een naaldsoort die vooral groeit in Noord- en West-Europa. Ook in Nederland worden steeds meer douglassparren geplant. Staatsbosbeheer doet dan ook haar uiterste best om het hout uit eigen land te doen toenemen. Ze hopen dat het planten van meerdere douglassparren hieraan bij gaat dragen. In grote bosgebieden in Frankrijk en Duitsland wordt hetzelfde gedaan. Ook daar zijn vele douglassparren geplant. Van al dit douglas hout kunnen douglas balken worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld de bouw van een douglas overkapping of schutting.

De voordelen van douglas balken of een douglas overkapping 

Er wordt steeds vaker gekozen voor een douglas overkapping, gemaakt van de houtsoort douglas. De douglas balken die gebruikt worden zijn van hardhout en verder ook milieuvriendelijk, dit mede door de PEFC-keurmerk. Maar waarom is dit hout bij steeds meer mensen geliefd? Dat heeft te maken met de vele voordelen die douglas hout te bieden heeft. Ten eerste is douglas hout zeer sterk en stabiel. Dit maakt douglas balken uiterst geschikt voor vele constructies. Daarnaast heeft het hout een natuurlijke duurzaamheid. Het kan goed tegen verschillende weersomstandigheden en kan dan ook prima worden gebruikt voor constructies buiten. Denk daarbij aan een douglas overkapping of schuur. In het begin heeft het douglas hout een rood-bruine kleur. Dit geeft het hout een warme uitstraling. U heeft dus genoeg redenen om te kiezen voor douglas hout.

Douglas balken en overkapping: kies voor duurzaamheid

Bent u van plan om zelf uw douglas overkapping te maken met douglas balken, of koopt u een overkapping die helemaal klaar is? Een ding is in ieder geval zeker, wanneer u een douglas overkapping laat zetten of zelf maakt, u kiest voor een duurzame oplossing. U kunt de duurzaamheid van hout beoordelen door te kijken of het afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en is een internationaal en onafhankelijk keurmerk dat duurzaam bosbeheer bevordert. Wanneer hout is voorzien van een internationaal PEFC-keurmerk weet u zeker dat het afkomstig is uit een bos dat duurzaam wordt beheerd. Als u het belangrijk vindt dat de douglas balken of douglas overkapping die u koopt, duurzaam is, kunt u kijken of het een PEFC-keurmerk heeft. Wanneer dat het geval is, bent u verzekerd van duurzaamheid.