CDV INFO
Image default
Auto's en Motoren

De Hyundai i20

Met de Hyundai i20 koop je een zeer complete 3- of 5-deurs hatchback met een achterklep. De i20 is de opvolger van de succesvolle Hyundai Getz. Opvallend is dat de auto ruimte biedt aan tenminste vier en vaak zelfs vijf personen.

Beschikbaar met benzine- en dieselmotor

De Hyundai i20 heeft ondertussen met de jaren alweer de nodige aanpassingen ondergaan, waarbij je de keuze hebt uit een uitvoering met een benzine- of een dieselmotor. De i20 heeft vierwielaandrijving en de motoren kun je als zuinig omschrijven. In de autowereld moet de i20 van Hyundai de concurrentie aangaan met auto’s als de Toyota Yaris, de Opel Corsa, de Kia Rio en de Skoda Fabia. Ook de VW Polo valt binnen hetzelfde segment als de i20. De Hyundai i20 geldt als een zeer betrouwbare wagen die beschikbaar is in Coupé, Active, Comfort en Go uitvoering. De Coupé is wat sportiever, terwijl de Comfort bekend staat om de extra luxe die het biedt.

Hoger op de wielen

Anno 2020 valt de i20 Active op, een auto die hoger op de wielen staat en daardoor een extra stoere uitstraling krijgt. De Go is een extra complete uitvoering. De GO beschikt bijvoorbeeld standaard over een airco. De Hyundai i20 is er in handgeschakelde uitvoering en als automaat. Als bestuurder van een Hyundai i20 kun je gebruik maken van pechhulp on demand, een service die wordt aangeboden door Centraal Beheer.

Gewoon bellen bij pech

Je hoeft niet aangesloten te zijn bij Centraal Beheer, je kunt als je pech hebt gewoon bellen. Vaak is er vervolgens binnen dertig minuten een monteur bij je, nadat je eerst al een prijsindicatie hebt gekregen. Via een speciale app kun je zien hoe lang de monteur nog op zich laat wachten. Pechhulp on demand staat 24/7 tot je beschikking.