CDV INFO
Image default
Aanbiedingen

Brommer

Wanneer je een brommer gaat kopen moet je een aantal keuzes maken. Wordt het een bromscooter of snorscooter? In welke prijsklasse zoek je een brommer? Wat is het verschil tussen een brommer op benzine en eentje op elektriciteit? Allemaal belangrijke vragen natuurlijk. Wij helpen je bij het zoeken naar een antwoord zodat je de brommer koopt die echt bij je past.

 

Verschil tussen een bromscooter en een snorscooter

Niet elke brommer is gelijk. Het grootste verschil zit in de keuze voor een bromscooter / bromfiets of een snorscooter / snorfiets. Bij een bromscooter is de motor begrensd tot een maximale snelheid van 45 km/u, bij een snorscooter ligt dat op 25 km/u. Bij een bromscooter moet je altijd een helm dragen, bij een snorscooter is dat niet verplicht. Bij een bromscooter rijd je op de openbare weg binnen de bebouwde kom, bij een snorscooter mag je op het fietspad rijden. Ga je voor snelheid, of toch liever voor de veiligheid van het fietspad?

 

Welke prijsklasse brommer zoek je?

Je kunt al een budget brommer kopen voor minder dan duizend euro, een middenklasse brommer begint bij ongeveer vijftienhonderd euro en boven de tweeduizend euro kun je spreken van luxe scooters. Naast het design speelt de kwaliteit van onderdelen en de constructie een rol. Een Chinese retro scooter biedt veel waar voor zijn geld, maar je zult sneller roestvorming waarnemen, en je zult wat meer onderhoudskosten krijgen op termijn. Ook wordt er meer kunststof gebruikt. Een merk als Vespa is daarentegen weer heel luxe uitgerust met alle toeters en bellen en een stalen kap. Daar kun je jaren zonder problemen mee rijden. Wil je goedkoop en simpel rijden? Kijk dan eens naar een Tomos brommer!

 

Brommer op benzine of elektrisch?

De meeste brommers rijden op benzine, toch stijgen de elektrische brommers in rap tempo in populariteit. Deze brommers rijden stiller, de kosten per kilometer liggen lager en je kunt ze thuis opladen. Omdat er minder onderdelen in de motor aanwezig zijn kan er ook minder stuk gaan.

 

Dit zijn drie belangrijke keuzes om te maken bij de aanschaf van een brommer. Kijk in de webshop om alle mogelijkheden te vergelijken. Je zult vast een brommer vinden die perfect aansluit bij jouw wensen!

https://www.fastfuriousscooters.nl/brommer-bromfiets-bromscooter/